Awareness training Drugslab

Zijn er bij jullie in de buurt een of meerdere probleemwijken en wil je op een leuke en unieke manier georganiseerde criminaliteit bestrijden? Voor gemeenten, politie, brandweer, woningbouw en verzekeraars kan onze training een uitkomst zijn. Elke dag wordt er wel een drugslab ontdekt, maar wat zijn nu de juiste regels? Op welk moment betreed je een pand? Realistisch oefenen in een dergelijke omgeving is niet alleen veilig en leerzaam, maar je leert ook op een unieke manier samenwerken en hebt plezier. Je leert wat je moet doen als je onderbuikgevoel aangeeft dat er iets speelt. Waar moet je zijn en wat moet je doen?

Bij Escape Room Designer maken we real life games zoals onze mobiele Drugslab Escape Room. Hiermee creëren we saamhorigheid en awareness op het gebied van drugs of een onderwerp naar wens. De insteek is bij elke doelgroep anders. Al onze escape rooms zijn zowel qua thema als doel aan te passen.

Samen met een specialist ontdek je in 45 minuten wat de gevaren zijn en hoe je bijvoorbeeld een crystal meth-lab ontruimd. Je speelt 30 minuten het spel, waarna je 15 minuten napraat met een expert.

Brandweer
Speciaal voor de brandweer heeft Escape Room Designer samen met een expert een Mobiele Escape Room ontwikkeld. Deze verbindt brandweerlieden met elkaar en zij leren veilig gedrag te vertonen bij gevaarlijke situaties binnen een vergelijkbare omgeving zoals een echt drugslab. Vooraf bespreken we de wensen, die we in de game implementeren.

Politie
Extra awareness creëren op het gebied van drugs is van groot belang binnen de politie. Onze escape room kan hieraan bijdragen. Het is namelijk belangrijk om te weten wat te doen als er ergens in de omgeving een drugslab aanwezig is. Vaak durven omwonenden geen tips te geven aan de politie. Hoe zorgt de politie ervoor dat dit wel gebeurt? Welke aanwijzingen zorgen voor een oplossing? Enkele onderdelen die aan bod kunnen komen zijn:
1. Wat zijn synthetische drugs?
2. Waar kan ik drugslabs vinden?
3. Wat zijn de kenmerken van een drugslab?
4. Hoe handel je bij het aantreffen van een mogelijk drugslab?

Gemeentes
Gemeentes kunnen de escape room inzetten binnen bepaalde woonwijken. Bijvoorbeeld om omwonenden bewust te maken van de gevaren van een crystal meth-lab. Daarnaast komen omwonenden te weten waar ze terechtkunnen als zij iemand verdenken van drugshandel of de productie ervan. Zij moeten durven te getuigen en zorgen voor anti-ondermijning. De escape room is daarnaast ook voor de gemeenten zelf. Ook zij komen vaak met drugsgerelateerde zaken in aanraking. Maar wat moet je nu precies doen als je een drugszaak voor je neus krijgt?

Ten slotte is dit een leuke manier om de buurtpreventie te bedanken voor hun inzet. Buurtpreventie is een vorm van sociaal toezicht door inwoners in de eigen buurt. Dit doen zij vanuit een gevoel dat ze medeverantwoordelijk zijn voor de leefbaarheid en veiligheid in de eigen woonomgeving. Voorbeelden van handelingen zijn onder andere:
1. In gesprek gaan met (hang)jeugd
2. Signaleren en melden van onveilige of verdachte situaties in en rond woningen
3. Signaleren van drugsoverlast
4. Signaleren en melden van onveilige verkeerssituaties
5. Toezicht op woningen bij langdurige afwezigheid van bewoners
6. Signaleren van langdurig (fout)geparkeerde auto’s

Woningbouw
Woningbouwverenigingen proberen altijd een zo veilig mogelijke woonomgeving te creëren. Toch gebeurt het dat er drugsgerelateerde zaken verricht worden in huurwoningen. Een woning gebruiken voor drugsactiviteiten leidt vaak tot gevaar. Technische aanpassingen aan bijvoorbeeld elektra geven een grote kans op brand. Een levensgroot risico voor de gebruikers van de woning zelf, maar ook voor buren. Bij deze activiteiten zijn vaak criminele netwerken betrokken. Hun aanwezigheid in de buurt kan voor overlast en een onveilig gevoel zorgen. Door huurders het spel te laten spelen creëer je meer awareness. Wat valt er op in de buurt en hoe moeten huurders handelen als zij iets verdachts denken te zien of horen?

Unique selling points
– Oefening op locatie naar wens
– 80 personen per dag
– Serieus én leuk
– Teambuilding

Het verhaal
Er wordt een crystal meth-lab ontdekt en deze moet ontruimd worden. Het chemische proces van het lab moet voorzichtig worden gestopt, maar hoe doe je dat? Door medewerkers op de juiste manier te trainen kun je ze veilig leren hoe het proces in zijn werk gaat. Tijdens het spel ontdekken ze diverse boobytraps en zelfs een bom. Ze kunnen de bom alleen onschadelijk maken door op de juiste manier te reageren.


Specificaties


Gewicht
0KG

hoogte
0cm

breedte
0cm

lengte
0m

speelduur
0
minuten per spel

capaciteit tot
0
spelers per dag
Vrijblijvende offerte aanvragen

Image
Image

Image
Image
Image