Awareness training Drugs-lab

Voor Gemeenten, Politie, brandweer, woningbouw en verzekeraars kan onze tool een uitkomst zijn. De insteek zal bij elke doelgroep anders zijn. Onze Escape rooms zijn allemaal aan te passen naar wens, zowel qua doel, als thema. Elke dag wordt er wel een drugs-lab ontdekt, maar wat zijn nu de juiste regels? Op welk moment betreed je een pand? Het realistisch oefenen in een dergelijke omgeving, is niet alleen veilig en leerzaam, maar ook op een unieke manier samenwerken en fun.

Is er bij jullie bijvoorbeeld in de buurt een probleemwijk of wijken? En wil je op een leuke en unieke manier georganiseerde criminaliteit bestrijden? Niet alleen fun, maar ook leren wat te doen als jouw onderbuik gevoel aangeeft dat er iets speelt, waar moet je zijn en vooral wat moet je doen?

Door gebruik te maken van onze real life game zoals onze Mobiele Drugs-lab Escape Room creëren wij samenhorigheid en awareness op het gebied van drugs of een onderwerp naar wens.

Brandweer
Speciaal voor de Brandweer heeft Escape Room Designer samen met een Expert een mobiele Escape Room ontwikkeld. De Escape Room is een realistische manier van leren en het creëren van awareness. Het verbindt Brandweerlieden met elkaar en zij leren veilig gedrag te tonen bij gevaarlijke situaties binnen een vergelijkbare omgeving als een echt Drugs lab.

Vooraf worden wensen besproken en geïmplementeerd in de game. De Escape Room is een creatieve aanpak, fun and learning in één!

Het verhaal 
Er wordt een Crystal Meth-lab ontdekt en deze moet ontruimd worden. Het chemische proces van het lab moet voorzichtig worden gestopt, maar hoe doe je dat eigenlijk? Door medewerkers op de juiste manier te trainen, kun je ze veilig leren hoe het proces in zijn werk gaat. Tijdens het spel ontdekken ze diverse boobytraps en zelfs een bom. door op de juiste manier te reageren zal de bom onschadelijk gemaakt kunnen worden.

Samen met een specialist, zal in 45 minuten tijd duidelijk worden wat de gevaren zijn en hoe je bijvoorbeeld een Crystal Meth lab ontruimd. (thema naar wens) Je speelt 30 minuten het spel, waarna je 15 minuten na gaat praten met een expert. 

Politie
Extra awareness creëren op het gebied van drugs is van groot belang binnen de politie. Onze tool kan hier aan bijdragen. Het is namelijk belangrijk om te weten wat te doen als er vermoedt wordt dat er ergens in een omgeving een drugslab aanwezig is. Vaak durven omwonende geen tips te geven aan de politie, hoe zorgen zij ervoor dat dit wel gebeurd. Welke aanwijzingen zorgen voor een oplossing? Enkele onderdelen die aan bod kunnen komen:
1. Wat zijn synthetische drugs?
2. Waar kan ik drugslabs vinden?
3. Wat zijn de kenmerken van een drugslab?
4. Hoe te handelen bij aantreffen van een mogelijk drugslab?

Gemeentes
Gemeenten kunnen de Escape Room inzetten binnen bepaalde woonwijken. Om omwonende bewust te maken van de gevaren van bijvoorbeeld een Crystal Meth-lab binnen hun omgeving. Daarnaast worden de omwonende geattendeerd waar ze terecht moeten als zij iemand verdenken van drugshandel of productie. Zij moeten durven te getuigen en zorgen voor anti ondermijning.

De Escape Room is daarnaast ook voor de gemeenten zelf, ook zij komen vaak met druggerelateerde zaken in aanraking. Maar wat moet je nu precies doen als je een drugszaak voor je neus geschoven krijgt?

Daarnaast is het een leuke tool om de buurtpreventie te bedanken voor hun inzet. Buurtpreventie is een vorm van sociaal toezicht door inwoners in de eigen buurt. Dit doen zij vanuit een gevoel zelf medeverantwoordelijk te zijn voor de leefbaarheid en veiligheid in de eigen woonomgeving. Voorbeelden zijn onder andere:
1. in gesprek gaan met (hang)jeugd
2. signaleren en melden van onveilige of verdachte situaties in en rond woningen
3. signaleren van drugsoverlast
4. signaleren en melden van onveilige verkeerssituaties
5. toezicht op woningen bij langdurige afwezigheid van bewoners
6. signaleren van langdurig (fout) geparkeerde auto’s

Woningbouw
Woningbouwverenigingen proberen altijd een zo veilig mogelijke woonomgeving te creëren. Toch gebeurd het dat er druggerelateerde zaken verricht worden in huurwoningen. Een woning gebruiken voor drugsactiviteiten leidt vaak tot gevaar. Technische aanpassingen aan bijvoorbeeld elektra geven een grote kans op brand. Een levensgroot risico voor de gebruikers van de woning zelf, maar ook voor buren.
Bij deze activiteiten zijn vaak criminele netwerken betrokken. Hun aanwezigheid in de buurt kan voor overlast en een onveilig gevoel zorgen. Door huurders de game te laten spelen zal er meer awareness gecreëerd worden, wat valt er op in de buurt en hoe moeten zij handelen als zij iets verdachts denken te zien of horen? 

USP’s:
– Oefening op locatie naar wens
– 80 personen per dag
– Serieus en fun in één
– Teambuilding


Specificaties


Gewicht
0KG

hoogte
0cm

breedte
0cm

lengte
0m

speelduur
0
minuten per spel

capaciteit tot
0
spelers per dag
Vrijblijvende offerte aanvragen!

Image
Image

Image
Image
Image