Awareness training Drugs-lab

Is er bij jullie in de buurt een probleemwijk of wijken? En wil je op een leuke en unieke manier georganiseerde criminaliteit bestrijden? Niet alleen fun, maar ook leren wat te doen als jouw onderbuik gevoel aangeeft dat er iets speelt, waar moet je zijn en vooral wat moet je doen?

Door gebruik te maken van onze real life game zoals onze Mobiele Drugs-lab Escape Room creëren wij samenhorigheid en awareness op het gebied van drugs of een onderwerp naar wens.

Ook voor Politie, brandweer, woningbouw en verzekeraars kan onze tool een uitkomst zijn. De insteek zal bij elke doelgroep anders zijn. Onze Escape rooms zijn allemaal aan te passen naar wens, zowel qua doel, als thema. We creëren een veilige werkomgeving die de grootste fouten toelaat, zonder dat er iemand gewond raakt. Elke dag wordt er wel een drugs-lab ontdekt, maar wat zijn nu de juiste regels? Op welk moment betreed je een pand? Het realistisch oefenen in een dergelijke omgeving, is niet alleen veilig en leerzaam, maar ook op een unieke manier samenwerken en fun.

Samenwerken
Speciaal voor Brandweer, Politie,  gemeentes, woningbouw, verzekeraars en verenigingen heeft Escape Room Designer een mobiele Escape Room ontwikkeld. De Escape Room is een realistische manier van leren en het creëren van awareness. Het verbindt Brandweer, Politie en ROGS met elkaar en zij leren veilig gedrag te tonen bij gevaarlijke situaties binnen een vergelijkbare omgeving als een echt Drugs lab. Vooraf worden wensen besproken en geïmplementeerd in de game. De Escape Room is een creatieve aanpak, fun and learning in één!

Welke onderdelen kunnen er o.a. naar voren komen in de game:
- Binnentreden 
- Zoekend rondkijken
- Doorzoeken
- Inbeslagname
- Handelingen 
- Herkennen van materialen
- Soorten drugs
- Symptomen van Drugs

De Escape Room zal ervoor zorgen dat de awareness op veiligheid vergroot zal worden.

Het verhaal (naar wens)
Er wordt een Crystal Meth-lab ontdekt en deze moet ontruimd worden. Het chemische proces van het lab moet voorzichtig worden gestopt, maar hoe doe je dat eigenlijk? Door medewerkers op de juiste manier te trainen, kun je ze veilig leren hoe het proces in zijn werk gaat. Tijdens het spel ontdekken ze diverse boobytraps en zelfs een bom. door op de juiste manier te reageren zal de bom onschadelijk gemaakt kunnen worden.

Samen met een specialist, zal in 45 minuten tijd duidelijk worden wat de gevaren zijn en hoe je bijvoorbeeld een Crystal Meth lab ontruimd. (thema naar wens) Je speelt 30 minuten het spel, waarna je 15 minuten na gaat praten met een expert. 

Scenario Brandweer
De mobiele Escape Room wordt geplaatst bij een Brandweerkazerne, diverse omliggende Brandweerkorpsen, Polite en ROGS komen naar deze kazerne toe en spelen de awareness game.

Scenario gemeenten en burgers
Gemeenten kunnen de Escape Room inzetten binnen bepaalde woonwijken. Om omwonende bewust te maken van de gevaren van bijvoorbeeld een Crystal Meth-lab binnen hun omgeving. Daarnaast worden de omwonende geattendeerd waar ze terecht moeten als zij iemand verdenken van drugshandel of productie. Zij moeten durven te getuigen en zorgen voor anti ondermijning.

De Escape Room is daarnaast ook voor de gemeenten zelf, ook zij komen vaak met drugsgerelateerde zaken in aanraking. Maar wat moet je nu precies doen als je een drugszaak voor je neus geschoven krijgt?

Scenario verzekeringen
Verzekeringsmaatschappijen zijn gebaat bij preventie van o.a. drugszaken. Zeker richting woningcorporaties, je wijst mensen op gevaren die zij nog nooit gezien hebben maar wel van gehoord. En op deze manier wordt de ervaring op een veilige manier weergegeven, om te leren hoe je op deze situaties moet reageren.

USP’s:
– Oefening op locatie naar wens
– 80 personen per dag
– Serieus en fun in één
– Teambuilding

Voor: 
- Politie
- Brandweer
- Gemeente
- Burgers
- Woningbouw
- Verenigingen
- Verzekeraars
- Personeel


Specificaties


Gewicht
0KG

hoogte
0cm

breedte
0cm

lengte
0m

speelduur
0
minuten per spel

capaciteit tot
0
spelers per dag
Vrijblijvende offerte aanvragen!

Image
Image

Image
Image
Image