Cyber Security Escape Box

Geen plek voor een grote trailer voor de deur? Geen probleem, Escape Room Designer heeft een speciale Cyber Security Escape Box ontwikkeld om zo elke ruimte om te kunnen bouwen tot escape room. Deze gebruiken we voor trainingen over cyber security. Hierdoor creëer je bewustwording bij je medewerkers. Voor je medewerkers begint de beleving van de training op het moment dat ze zich ervan bewust worden. Dit kan een aankondiging op internet zijn, een poster bij de ingang van het gebouw, een e-mail of iets wat ze niet hadden verwacht zoals een escape room.

De opstelling van de escape room heeft de look en feel van een militair of politiecontrolecentrum met de juiste licht- en geluidseffecten en verschillende fysieke spelelementen, inclusief de bomkoffer. Zo krijg je een ideale sfeer voor een spannende, leuke en leerzame training. De bom ziet er niet alleen spectaculair uit: het onschadelijk maken ervan is het belangrijkste doel. De spelers leren daarbij verschillende dingen op het gebied van cyber security zonder dat ze dit echt doorhebben.

Een belangrijk element van serious gaming is een realistische setting en een reeks gebeurtenissen die alles met elkaar verbindt, de verhaallijn. Deelnemers moeten zich kunnen verhouden tot de verhaallijn door middel van elementen uit het dagelijks leven. De verhaallijn moet ook plezier en actieve deelname ondersteunen. Escape Room Designer heeft al meerdere succesvolle verhaallijnen voor IT-beveiligingsspelscenario’s ontwikkeld. We kunnen het verhaal altijd personaliseren.

Image

Game-elementen

We bieden een opwindende en boeiende ervaring voor alle deelnemers. Elk spelscenario bestaat uit een combinatie van de volgende spelelementen:
- Props: fysieke elementen die worden gebruikt om een thema of bepaalde sfeer te creëren in de escape room
- Puzzels: vragen die door de deelnemers moeten worden opgelost. Ze bestaan vaak uit een combinatie van game-elementen en richten zich op een of meer leerdoelen die door jou zijn gedefinieerd
- Gamekoffer: een koffer met afteltimer die een bom nabootst. Deze zorgt voor spanning en een gevoel van urgentie tijdens games
- softwareprogramma’s: deze worden gebruikt om puzzels, deuren en sloten te bedienen en informatie te leveren
- hardware en apparaten zoals afteldisplays, waarschuwingslichten, wind-, bewegings- en geluidseffecten

Speelronde
- Duur: 60 minuten: 30 minuten spelen plus 30 minuten debrief met een expert
- Aantal spelers per ronde: 4 tot 10 personen

Unique selling points
- Op eigen locatie, tussen het werk door
- 80 personen per dag
- Training én plezier
- Teambuilding

Image
Image
Image
Image

Het verhaal

Maria DDoS, of heet ze Kelly?, werkt voor jullie bedrijf en had voor een hele week een vergaderruimte geboekt in een rustig gedeelte van het gebouw. Vanuit de kamer hackte ze systemen. Hierdoor had ze toegang tot verschillende beperkte bronnen en vond ze informatie over vertrouwelijke gesprekken en memo’s. Indien deze vertrouwelijke informatie wordt gepubliceerd, heeft dit een negatief effect hebben op de wereldwijde financiële markten. Om de publicatie te stoppen heeft Maria losgeld geëist: 20 miljoen euro in bitcoins. Als ze de betaling niet binnen 30 minuten op haar rekening ontvangt, publiceert ze de informatie op verschillende internetsites.
Er is net een nieuwe ploeg medewerkers ter plaatse gekomen om het lekken van de informatie te voorkomen. Wanneer de deelnemers de kamer binnenkomen, vinden ze een bom. Deze moet binnen 30 minuten onschadelijk worden gemaakt om ervoor te zorgen dat alle gelekte vertrouwelijke informatie wordt vernietigd en niet langer door Maria kan worden gebruikt. Falen betekent dat alle informatie automatisch op internet komt te staan.